Programma

Programma

Het programma bestaat uit drie blokken met elk een eigen thema. Ieder blok begint met een relevante documentaire, waarna er ruimte is voor een nagesprek met onze (ervarings)deskundigen. Tussen de themablokken is er een pauze en kan de informatiemarkt bezocht worden. Vergeet ook onze knusse hoek met feministische virtual reality porno niet!

8.45 uur: deur open

9.30 uur: opening dag door organisatie

9.45 uur: non-monogamie thema

12.00 uur: lunch en informatiemarkt

13.00 uur: seksualiteit en beperking thema

15.00 uur: thee en informatiemarkt

15.30 uur: seks en drugs thema

17.30 uur: borrel


Thema’s

Seksualiteit en fysieke beperking
Voor veel mensen – jong en oud – het een hele uitdaging om veilige, plezierige seksuele ervaringen op te doen. Kun je dat wegens een lichamelijke beperking niet zonder hulp dan komen daar vele drempels en horden bij. Stel, je bent voor zelfbevrediging afhankelijk van een ander. Wat doe je dan op momenten dat je hevig opgewonden bent en alleen? Of als er verzorger werkt die je daarbij niet kan of wilt helpen? Experimenteren met seksualiteit is een mensenrecht. Gaat dit mank voor mensen met een zwaar lichamelijke beperking? Kom je als ‘undatable’ lichamelijk beperkte ook zonder TV- camera’s aan een (seks)partner? Lukt dat mannen makkelijker dan vrouwen? Hoe is het om voor seks afhankelijke te zijn van welwillende sekswerkers of –zorgers? Is dat betaalbaar? En hoe beleven sekszorgers hun intieme dienstverlening?

Seks en drugs
Seks en drugs en… Dat is iets voor popsterren en ze worden er vaak niet oud mee. Maar wat is er te vinden als we verder kijken. Tijdens dit blok werpen we een blik in de wereld van de Chemsex (met name in de MsM-wereld). Wat trekt mensen hier zo in aan, wat vinden zie hier en welke problemen kan dit eventueel opleveren. We gaan in gesprek met ervaringsdeskundigen en voorlichters. Daar blijft het niet bij, we willen de bezoekers uitdagen blik op de combinatie seks, relaties en drugs te verruimen. Dit doen we door te kijken naar recent wetenschappelijk onderzoek op het gebied van MDMA en couples therapy en we praten met mensen die bij wie drugs een positieve invloed hebben op het seksleven. Zo onderzoeken we of dit in de toekomst welkome aanvulling kunnen worden op het arsenaal aan mogelijke interventies voor de seksuoloog? Een onderwerp wat nog in de kinderschoenen staat en daarom besteden wij er op 18 mei aandacht aan.

Non-monogamie
Alle liefdesverhalen gaan over twee mensen. Vrouw ontmoet man, man leert man kennen of vrouw wordt verliefd op vrouw. We groeien op met het idee dat echte liefde alleen maar tussen twee personen kan bestaan. En dat iedereen op zoek is naar die ene ware die ergens ter wereld speciaal voor jou rondloopt. Maar lang niet iedereen denkt er zo over. Non-monogamie is de laatste jaren steeds bekender geworden. Meer en meer mensen morrelen aan het monogame ideaal en richten hun liefdesleven anders in. Van relationship anarchy tot open relaties, van primaire en secundaire geliefdes tot driehoeksverhoudingen. Non-monogamie komt in vele vormen. Vandaag praten we met mensen die op hun eigen manier hun relaties vormgeven. Wat vraagt een non-monogamie relatie van je? Hoe kom je er toe en welke rol speelt seksualiteit hierin?